Nieuw: V-Strom 800DE

Sinds de lancering van de originele V-Strom 1000 (DL1000) in 2002, is de V-STROM serie van Suzuki nieuwe wegen blijven inslaan en heeft normen gesteld voor uitmuntendheid in adventure touring.

Het doorslaande succes van de V-Strom 1000 inspireerde de release van de V-Strom 650 in 2004. De groei en evolutie van de serie heeft zich in de daaropvolgende jaren voortgezet, tot en met de recente introductie van de V-STROM 1050DE in 2022, die nog meer mogelijkheden biedt om verder te gaan dan de weg. Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 440.000 exemplaren verkocht. En nu is de V-STROM 800DE klaar om opnieuw nieuwe wegen in te slaan, in meerdere opzichten.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe V-STROM 800DE, volgde Suzuki een reeks basisstappen gericht op het creëren van superieure waarde die zich op onze klanten concentreert.

In antwoord op de eisen van rijders van verschillende ervaringsniveaus, bedachten de ingenieurs van Suzuki het ideale pakket, met motor/lichaamsgrootte plus eigenschappen en specificaties geschikt voor het rijden op zowel verharde als grindwegen. Om dergelijke behoeften in één model te realiseren, werden talloze optimaliseringstests uitgevoerd en aanpassingen doorgevoerd in alle betrokken afdelingen om een evenwicht te bereiken tussen zeer uitdagende en schijnbaar tegenstrijdige factoren in verschillende ontwikkelingsstadia. De nieuwe VSTROM 800DE werd uitgehamerd door dergelijke taaie maar constructieve processen, en dit resulteert in een ideaal pakket voor Suzuki-klanten.

Het resultaat vertegenwoordigt een even grote stap voorwaarts. De V-STROM 800DE kenmerkt Suzuki's gloednieuwe parallelle twin 776cm3 DOHC, 4 kleppen-per-cilinder motor, een robuust nieuw frame, de grootste hoeveelheid veerweg, en de grootste bodemvrijheid van elk V-STROM model tot nu toe. Elk aspect van het ontwerp is afgestemd op het leveren van een bevredigende ervaring aan rijders die meer vermogen wensen dan de 650 cm3-klasse kan leveren en die comfortabel en met vertrouwen de onverharde oppervlakken van landwegen, groenstroken en campingpaden willen verkennen.

Het chassis en de motor reageren trouw op de wil van de rijder op een niet-assertieve manier, waardoor de stijl en de voorkeuren van de rijder bij elk uitstapje centraal staan. Rijders kunnen gemakkelijk het volledige potentieel benutten en genieten van een pure rijervaring waarvan ze jarenlang zullen blijven genieten.

De nieuwe V-STROM 800DE is klaar om het leven van zijn eigenaars te verrijken.