Nieuw: De GSX-8R

Na de GSX-8S komt Suzuki met een gloednieuwe sportbike, de GSX-8R. De GSX-8R zal zorgen voor een nieuw hoofdstuk van prestaties en rijplezier. De GSX-8R wordt volgend jaar bij jouw verdeler verwacht. 

“The New Standard of Sport”

Het productconcept "The New Standard of Sport" is bedoeld om duidelijk te maken hoe de GSX-8R praktische prestaties, gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde uitrustingskenmerken combineert met de allernieuwste sportstyling. Ontworpen om rijders van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aan te spreken. Of je nu pendelt naar het werk of er op uit gaat langs kronkelende wegen.

De belangrijkste kenmerken van de GSX-8R zijn zijn paralleltwin motor, robuust frame, apart gesmeed aluminium stuur, uniek gevormde aluminium swingarm en de omgekeerde voorvork.

Het Suzuki Intelligent Ride System zorgt voor meer vertrouwen op de motor met onder andere de Suzuki Drive Mode Selector, Suzuki Traction Control System, het Bi-Directional Quick Shift systeem en het Ride-by-Wire Electronic Throttle System omvatten.

Het motorblok

De GSX-8R is uitgerust met de welgekende 776cc paralleltwin tweecilinder met een maximum vermogen van 62 kW (84,3 pk) bij 8.500 toeren per minuut en een maximum koppel van 78 Nm bij 6.800 toeren per minuut. De motor levert een fijn evenwicht van vlotte, controleerbare power vanaf lage toeren.

Suzuki Intelligent Ride System

Het Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) kenmerkt een verzameling van geavanceerde elektronische rijhulpsystemen. De rijder kan zelf de instellingen van elk systeem kiezen om deze zo goed mogelijk af te stemmen op zijn niveau en ervaring, en om de prestatie karakteristieken te optimaliseren voor de rijomstandigheden en het wegdek op elk gegeven moment. Deze instellingen zorgen er op hun beurt voor dat de GSX-8R beter controleerbaar, voorspelbaarder en minder vermoeiend in het gebruik is en omvat onder andere:

De Suzuki Drive Mode Selector maakt volledig gebruik van het elektronische gasklepbedieningssysteem om de keuze te bieden tussen drie standen die verschillende vermogenskarakteristieken leveren. Je hebt de keuze tussen Active, Basic en Comfort. Het Bi-Directional Quick Shift systeem zorgt ervoor dat jij snel tussen versnellingen kan schakelen zonder de schakelhendel te bedienen.

Verder is hij ook nog uitgerust met het Suzuki Easy Start System waardoor je gemakkelijk de motor kan starten met een simpele druk op de startknop en Suzuki’s Low RPM Assist System. 

 

Ontwikkeld voor optimale prestaties

De wielbasis van de GSX-8R is lang genoeg om de stabiliteit op rechte stukken te vergroten. Desondanks draagt de algehele geometrie van het chassis ook bij aan een wendbaar rijgedrag en het ontwerp zorgt er nog steeds voor dat de motorfiets compact oogt.

Een prioriteit was het bieden van een sportieve zithouding die het gewicht effectief verdeelt over de voor- en achterzijde en tegelijkertijd de rijder comfort biedt, met name tijdens lange ritten. Daarnaast heeft Suzuki's parallelle twin motor een gunstige invloed op de geometrie door de compacte afmetingen kan de rijder zijn gewicht meer naar voren te plaatsen en de GSX-8R beter onder controle te houden tijdens het nemen van scherpe bochten. Daarnaast zorgt het nieuwe, lagere en naar voor geplaatste stuur van gesmeed aluminium dat de rijder meer over het stuur kan leunen in een sportieve rijpositie die agressieve ritten aangenamer maakt. 

Sportief design

Bij het ontwikkelen van de styling voor de nieuwe GSX-8R, heeft Suzuki's design team zijn doelen gebaseerd op de drie sleutelwoorden, "New Era", "Visual Structure", en "Icon".

"New Era" weerspiegelt een verdere evolutie van de futuristische ontwerptaal geïntroduceerd op de GSX-8S. Het doel was om een grondig moderne interpretatie van sportmotor styling te creëren die dwingend genoeg is om een trend te zetten voor een opwindende nieuwe generatie van motorfietsen klaar om het merk Suzuki in de toekomst te dragen.

"Visual Structure" weerspiegelt het doel om de functionele onderdelen van de motorfiets bloot te leggen en te verven om zo tot een uniek design te komen.

"Icon" symboliseert het respect dat Suzuki's ontwerpers hadden voor het iconische GSX-R serie ontwerp en het meer dan 35 jaar oude erfgoed van de serie. Één voorbeeld van het eerbetoon aan GSX-R styling is het ontwerp van de voorkuip. Hoewel de voorkuip niet nodig is voor hetzelfde doel als op de GSX-R, is het een functioneel element dat wordt gebruikt om de luchtstroom naar buiten te stroomlijnen. Dit vermindert turbulentie en draagt bij aan een stabielere rit.

Hoewel verwant aan de GSX-R serie in termen van DNA, presenteert de GSX-8R een fris nieuw gezicht dat de toekomst van het Suzuki sportbike ontwerp symboliseert.

De GSX-8R is beschikbaar in drie verschillende kleuren. Metallic Triton Blue, Metallic Mat Sword Silver en Metallic Mat Black en zal in 2024 te bezichtigen zijn bij uw verdeler.

Beschikbare kleuren