Suzuki’s GSX-8S domineert bij de middenklasse nakedbikes

Het is unaniem besloten: Suzuki’s GSX-8S wint alle vergelijkingstesten bij de middenklasse nakedbikes. De nieuwste machine van het Japanse merk domineert met haar krachtige tweecilinder en superieure stuurkwaliteiten.

Suzuki’s nieuwe 800cc platform met de V-Strom 800 DE en GSX-8S lijkt wel het succesverhaal van 2023 te worden. Beide motoren scoren torenhoog in alle reviews en maken komaf met alle vernieuwde concurrenten. Vooral de GSX-8S blinkt uit dankzij zijn superieure power en uitrusting die de hele klasse naar een nieuw niveau tilt.

De ideale nakedbike voor iedereen

De GSX-8S is een nakedbike die mikt op een breed publiek. Beginnende rijders zullen aangenaam verrast zijn door het lichte gewicht, het vlotte stuurkarakter, de elektronische veiligheidssnufjes en uiteraard ook zijn enorm volwassen looks. Terwijl ervaren rijders dan weer optimaal kunnen genieten van zijn koppelkrachtige motorblok, haarscherp sturend chassis en bijtende stopkracht van de krachtige Brembo schijfremmen. Daarbij komt nog dat de nieuwe Suzuki een ruime en comfortabele zithouding biedt waarbij je op de eerste rij zit om alle sensaties en adrenaline op je af te laten komen.

Finetuned, voor jouw plezier!

De GSX-8S werd ontworpen van een blanco blad en dat wil zeggen dat de Suzuki ontwikkelaars alle tijd kregen om deze motor tot in de puntjes te finetunen. Het resultaat is een juweeltje van een motorblok dat alle power biedt wanneer jij ze nodig hebt. De tweecilinder biedt ontzettend veel punch in het middengebied, zonder bovenin de toeren in te zakken. Nee, deze krachtpatser bokst boven zijn gewichtsklasse en da’s goed voor oneindig veel kilometers pure fun.

Elektronica: veilig én eenvoudig

Maar da’s niet alles want uiteraard is de GSX-8S ook uitgerust met een basic elektronicapakket. Je hebt de keuze tussen drie rijmodi en 3 standen voor de tractiecontrole die je indien gewenst ook kan uitschakelen. Dat alles bedien je met slechts twee stuurknoppen via je kleuren TFT-scherm, eenvoud troef dus! Enerzijds krijg je dus wel de veiligheidssnufjes die op veel concurrenten ontbreken, maar dan zonder de ingewikkelde knoppensets of onoverzichtelijke dashboardmenu’s.

Prijstopper!

Het grootste pluspunt van de GSX-8S moet dan eigenlijk nog komen en dat is zijn feilloze uitrusting. Deze Suzuki is standaard uitgerust met een volledig instelbaar elektronicapakket, instelbare Showa vering en een quickshifter. Hoewel sommige concurrenten dus uitpakken met een goedkopere ‘vanafprijs’ worden ze plotsklaps veel duurder als je ze gelijkaardig wil uitrusten. Suzuki staat al jarenlang bekend om een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en dat is op de GSX-8S niet anders.

Waar wacht je dus nog op? Snel naar een verdeler bij jou in de buurt voor een testrit! Laat je verleiden door de looks en kracht van deze winnaar bij de nakedbikes.