Welke helm kiezen ?

Hoe best jouw helm kiezen?

Het dragen van een helm is volgens de verkeersregels verplicht voor bestuurders en passagiers van moto's en bromfietsen.

De helm moet voorzien zijn van een keurmerk dat aangeeft dat het voldoet aan de wettelijke normen.

Maar de code zegt niets over het type helm dat je moet dragen. Niet alle helmen bieden echter dezelfde bescherming.

Wat is de juiste maat voor mijn helm?

Meet je hoofd net boven de oren. Dit aantal centimeters komt ongeveer overeen met de maat voor jouw passende helm.

Het is echter noodzakelijk om helmen te passen, omdat elke fabrikant een iets andere werkwijze heeft om de maat te bepalen.

Hoe ziet de binnenkant van een helm eruit?

De binnenlaag van de helm zal tijdens het gebruik lichtjes ruimer worden, dus koop zeker geen helm die te groot is. Als de helm bij je past, probeer dan nog een maatje kleiner. Als je hem makkelijk kan aantrekken en hij zit niet te strak, dan heb je de juiste maat.

Kies voor meer comfort een helm met verstelbare binnenlaag. Belangrijk is dat de binnenlaag ook goed aan de bovenkant van je hoofd aansluit.

Hoe ben ik echt zeker van de juiste maat?

Als de afsluiting aan de kin correct is bevestigd en afgesteld, mag het niet mogelijk zijn de helm van uw hoofd te verwijderen. 

Draag de helm minimaal tien minuten. Deze tijd heb je nodig om te weten te komen of de helm knelt of irriteert. Aarzel niet om, indien mogelijk, de helm op de weg te testen.

Als je een bril draagt, doe die dan niet af om de helm te passen. Draag je geen bril, pas dan ook zeker de helm met een zonnebril.

Welke type Suzuki helm is te verkoop?

De Suzuki integraalhelm is bij onze dealers bescrhikbaar. Hij garandeert de beste bescherming voor het hoofd. Integraal verwijst naar totale sluiting. Het bedekt het hele gezicht en zorgt ervoor dat je volledig beschermd bent.

Suzuki integraalhelmen hebben over het algemeen een PB-CLC buitenschaal in verschillende maten, geoptimaliseerde FFS (Free Flow System) ventilatie, een VAS (Variable Axis System) vizier, een kant-en-klaar vizier PinLock, een PinLock-inzetstuk en een Shield Visor Locking System.

Deze hebben meestal een vervangbaar en wasbaar interieur, oorschelpen, wang- en slaapkussentjes, luidsprekerzakken en een dubbele D-ringsluiting.

Het vizier kan op sommige Suzuki-helmen worden verwijderd. Ten slotte kunnen Suzuki-helmen naar eigen inzicht met of zonder bril worden gedragen.